Dambovita Smart River | Eveniment lansare campanie crowdfunding
240
post-template-default,single,single-post,postid-240,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eveniment lansare campanie crowdfunding

Dâmbovița este unul dintre locurile cele mai abondanate ale Bucureștiului. Noi credem că există un potențial major pentru amenajarea cursului râului. Credem că, împreună, putem face din maulrile Dâmboviței loc de întâlnire și de creat povești. Din această convingere a fost pornit proiectul Dâmbovița Smart. Acum pregătim o intervenție urbană temporară, pe apă, lângă Biblioteca Națională, unde te invităm să îți exprimi în scris, pe „insule” plutitoare, dorințe și idei pentru un viitor mai bun al orașului. Și pentru că orașul este al locuitorilor lui, în primul rând, ne vom strădui ca aceste gânduri să ajungă în „piața publică” a ideilor. Deci mesajele tale vor ajunge la candidații pentru alegerile locale 2016 pentru București.
Primul dintre cetățenii Bucurestiului care își va pune dorințele în scris va fi Dan Perjovschi, pe 10 octombrie, la ora 10.00.

Sâmbătă începem cu o insulă și nu vrem să ne oprim până nu facem un arhipelag. Un arhipelag de gânduri și mesaje, ale voastre, pentru un oraș inteligent. Ceea ce noi ne dorim la finalul acestui proces este să obținem noi moduri de a trăi și amenaja orașul, astfel încât să fie croit pe nevoile și dorințele cetățenilor.
Tot aici, vă mărturisim: există un motiv secundar pentru care facem toate astea. Ne dorim să ne ajutați să scriem ultimul capitol al volumului educativ pentru tineri „Orașul: un manual de utilizare”.
Manualul e aproape gata. De-a lungul a 13 capitole, am povestit despre Oraș. Despre cum arată, despre cum este locuit, înțeles, respirat, parcurs, imaginat, fabricat, abuzat sau folosit cu măsură… Capitolul 14 este nescris. Aici vrem să arătăm cum tot ce am povestit înainte este posibil! Vrem să le arătăm elevilor că există personalități care se implică civic, dar și că locuitorii orașelor din România își pot aduna forțele pentru un scop comun. Lecția finală din manualul nostru va fi despre cum ei pot colabora pentru un proiect pe care și-l doresc.